Mesto chce cez nový cezhraničný projekt hľadať neobjavené talenty

14.10.2010 Snina

Snina 14. októbra (TASR) - Ďalší z cezhraničných projektov, na ktorý sa pripravuje mesto Snina v spolupráci s poľským partnerským mestom Dynów, je zameraný na tradičné ľudové remeslá, výtvarníctvo, ako aj ...
Po úspešnej realizácii niekoľkých spoločných aktivít by mal vyvrcholiť v júni budúceho roka kultúrnymi slávnosťami na území oboch samospráv, kde sa zároveň verejnosti predstavia účastníci jednotlivých pracovných dielní s výsledkami svojej práce.
\"Predkladateľom rozsahom menšieho cezhraničného projektu s názvom Od tradícií po ekológiu je poľské mesto Dynów, my sme partnerom tohto projektového zámeru, \" informoval TASR riaditeľ Mestského kultúrneho a osvetového strediska v Snine Daniel Andráško. Dodal, že ak sa vedúcemu partnerovi projektového zámeru podarí na jeho realizáciu získať prostriedky z fondov Európskej únie, v nasledujúcich mesiacoch sa na území oboch krajín uskutoční niekoľko stretnutí rezbárov, prútikárov, maliarov ikon či výrobcov netradičných odevov z odpadových materiálov, aby pracovali na svojich dielach, ktoré sa následne stanú súčasťou zbierok miestnych múzeí.
\"S poľskou stranou sme si zaumienili vyhľadať nových neobjavených umelcov, ktorí sa svojím talentom zatiaľ nedostali do širšieho povedomia ľudí, \" zdôraznil Andráško. Obe samosprávy podľa jeho slov vyčíslili v týchto dňoch náklady jednotlivých aktivít, aby sa mohol podať projekt v Poľsku najneskôr v piatok 15. októbra. Podľa Andráškových slov by nemal jeho celkový rozpočet presiahnuť za obe krajiny 40.000 eur.
 

Vyberte región